Voor 2022 lag en ligt onze prioriteit volledig op het organiseren van het pro kart kampioenschap. Dit kampioenschap bestaat uit 7 races, op verschillende banen.

Per 1-1-2022 zijn wij als organisatie KNAF lid. Dit houdt concreet in dat wij voor de KNAF, sectie karting, de enige endurance tak van onze sport zijn geworden.

Alle endurance wedstrijden binnen het karting gedeelte van de KNAF zullen dus in de basis via (of in overleg mét) Pro Kart Nederland dienen te worden georganiseerd.

Zoals gezegd, en zoals de meeste mensen inmiddels weten, hebben wij middels ons concept een plan neergezet wat voor 90-95% van de rijders interessant is. Zij willen allemaal rond de 3 uurs wedstrijden. Dit heeft ons doen besluiten om de 3 uurs af te wisselen met 4 uurs  wedstrijden.

Aangezien wij de banen voor hele dagen afhuren (enkel ééndags evenementen in 2022), zal het ochtend programma bestaan uit sprintraces, vrij rijden en kwalificatie, waarbij in de middag een 3- of 4 uurs race wordt gereden.

Voor 2022 zou het kunnen zijn dat wij nog gaan samen werken met een organisatie om een meer-uurs endurance race te organiseren.

Voor 2023 weten we het op dit moment nog niet. Indien 2022 mee-valt t.a.v. aantal rijders/inschrijvingen, zou het zeer goed mogelijk zijn dat er voor 2023 meer moois op de agenda komt te staan.

Categorieën: